sobota 28. června 2008

Prázdniny a učení

Tyto dvě věci rozhodně nejdou dohromady! Bohužel jsem byl tento semestr vržen před nehezký úkol a to studovat v době, kdy mají ostatní volno a plně se věnují letním hrátkám. Co víc, jsem na to studování sám a v tom je ta největší potíž.

Všechno vzniklo vyhazovem z jedné velmi nehezké zkoušky - Paralelní systémy. Následný opravný termín byl vypsán na 3. července s tím, že v září už další termín být nemusí. Naštěstí jsou to jenom kuloární zvěsti typu JPP (jedna paní povídala). Nicméně mám k dispozici tři termíny a na září bych už ty zbylé dva nenamlátil ani omylem. Vsadil jsem tedy na divokou kartu a zkusím urvat trojku nyní v červenci.

V čem je problém? V tom, že jsem zvyklý se spoléhat na naší studijní skupinku, ve které se dokážeme podržet a před zkouškou řádně vyhecovat k vyšším výkonům. Za ta léta, co to takto provozujeme, jsem si na tento způsob učení zvykl tak moc, že si již nedokážu vytvořit vlastní učební program. Například dneska jsem strávil jenom hodinu tím, že jsem se snažil vymyslet, co všechno a jak podrobně musím zopakovat a co se doučit, abych měl alespoň nějakou šanci uspět. Může se vám to zdát směšné, ale pro mne je tohle zkouška sebe sama. Přeci jenom jsem postaven poprvé do role, kdy se s tím musím poprat sám!

Tak mi přejte štěstí.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Uceni pres prazdniny? Urcite Ti budu schopen dat par uzitecnych rad, jak se nepokusit zabit uzaverem od propisky.
Chce to trenink a nekdy se zacit musi (idealne pred koncem skoly ;-)

Unknown řekl(a)...

Ono se to zacina trosku otacet, i kdyz ano, ucit se budu az na konci prazdnin.

Ty rady si rad vyslechnu, pac jinak skocim... ;)

kristinka řekl(a)...

Tak hodne stesti :)

Anonymní řekl(a)...

Tome dokážeš to!! V životě na většinu věcí vždy zůstaneš sám...takže žádné strachy ;o)) A taky je tu určitě spousta "ramen, aby ses měl kde vyplakat" - kdyby to náhodou nešlo.....
Páček a krásné léto - rezervace srpnového víkendu platí?? bobovka se už nemůže dočkat...