čtvrtek 25. září 2008

Malování aneb stěhovací maraton

Řekl jsem si, že sem budu dávat pouze akce nějakého významu a většinou z nějakého putování. Když jsem začínal malovat, neměl jsem sebemenší chuť něco sepisovat a už vůbec to pak publikovat. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem předělal svůj pokoj relativně k nepoznání, rád bych se o to s někým podělil.

Nejprve tedy pár fotek a pak stručné shrnutí celého procesu. A ano, je to akce vícedenní, konkrétně pětidenní (od neděle do čtvrtka). Jenom tak na okraj, těch fotek je více. Proklikněte se na album a tam se můžete pokochat dalšími záběry.






Nejprve tedy několik poznámek k minulosti. Celý pokoj byl vždy vymalován čistě bíle a na zemi ležel hnusný a vypelichaný koberec. Tento rok, když už jsem začal malovat (někdo by řekl, že jsem byl k tomu dokopán, ale není na tom zbla pravdy), jsem se rozhodl pro naprostou změnu.

Kombinace barev jest oranžová, modrá a bílá. Všechny stěny jsou oranžové, strop je bílý s modrými pruhy (jak je možno vidět na fotkách) a na podlaze se nyní nachází lino.

Říkal jsem si, že lino bude hnus a nebude to mít vůbec žádné kouzlo. Mýlil jsem se na celé čáře. Tedy mně osobně se to líbí a nevadí mi, že nestojím až po pás zavalen v houšti bavlněných chlupů. A kdyby ste se tázali, proč lino a ne plovoucí podlaha či parkety, odpověď je zřejmá - nemám na to prachy!

Na závěr krátkého vstupu bych si dovolil zamyšlení nad lidským počínáním. Je samozřejmé, že malování v sobě nese i nechutnou povinnost všechno pohyblivé vystěhovat, nepohyblivé sundat a taky šoupnout pryč a v neposlední řadě to všechno zopakovat směrem opačným, tedy umístit zpět na své místo. Nejsem psycholog, ale možná by se dala zpracovat socio-psychologická studie na téma "Dej člověku šuplík či skříň a koukej, kolik si toho dokáže za pár let nasyslit." Toto nechť naprosto vystihuje můj problém. Když jsem se v neděli večer odhodlával k tomu, abych vynosil všechny věci z pokoje, netušil jsem, že toho bude taková hromada. Jen, co jsem pozotvíral všechny šuplíky, ve skříni jsem odstranil první vrstvu bordelu, odkryly se nové a nečekané možnosti, neboli vrstvy neupotřebitelného šmejdu, co jsem za ty roky nevyhodil. Kompletní vystěhování bylo na několik hodin, než jsem to celé přebral a někam odnosil. Proto jsem pro zrušení skříní a šuplíků. Když totiž člověk na ty věci nevidí, tak je nevyhodí. Kdybych se na ně musel celý den koukat, tak by po pěti minutách letěly z okna.

To by bylo vše, vážení přátelé. Já se jdu potýkat s poslední várkou věcí. Jenom doufám, že popelnice bude stačit...

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moooc pekny. To ze ta podlaha je lino me dost prekvapilo :-O
Libi se mi popis hromadeni veci - to jsi vystih asi dokonale. Resim ted podobny problem.. :-)
Btw.: Nemas ty cary na strope krivy? :-)))

Unknown řekl(a)...

Jo, jsou trosku krive, no... Bohuzel se mi nepodarilo sehnat malinkatej stetec, kterym bych jel presne podle narysovanych car. Takze je to v nekterych mistech trosku hrbolate :)

Ptáče řekl(a)...

Je to nápadité!
Ad hromadění věcí - stačí, když se někdy pustím do uklízení psacího stolu, to jsou pak nálezy!

Unknown řekl(a)...

Psaci stul je to nejhorsi, co muze existovat. Jak to ma supliky, tak se tam hazi, co cloveka napadne, a pak se muzeme nez divit.

Žvejka řekl(a)...

Jo jo Tome,je to moc pěkný :) A že to je křivý je přece jedno, to byl jistě umělecký záměr, ne? :)

Jinak hádej proč sem při předělávání svého pokoje zakázala vstup šuplíkům??

kristinka řekl(a)...

a kdy ze bude kolaudace? ;)

kristinka řekl(a)...

jeste jedna vec - ty tam mas zasuvek jak pro celej barak :D

Unknown řekl(a)...

Noo, kolaudace by byla, kdyby tu nikdo tak nejak nebyl okolo ;)

Ale prijit se podivat muzes kdykoliv.

Zasuvek mam mnoho, ale ani by jsi neverila, ze to vsechno spolkne comp. :)